Theo begeleidt graag zijn collega’s

Mijn naam is Theo en ik werk inmiddels 13 jaar bij Vindingrijk, waarvan de laatste 4 jaar als ‘allrounder’ op de afdeling curiosa en in de winkel. Ik werk 40 uur per week.

Van handjeklap tot gestructureerd werken

Ik ben bij Vindingrijk met een WSW-indicatie binnen gekomen en volgde de opleiding ‘Van binnen naar buiten’. Via via kwam ik bij Vindingrijk Kringloop in Den Bosch terecht wat mij wel interessant leek. Ik ben begonnen in de Graaf van Solmsweg en verhuisde mee naar de Tinnegieterstraat en uiteindelijk naar de Afrikalaan waar we nu zitten. In het begin konden we nog echt handjeklap doen. Inmiddels hebben we meer structuur gekregen op het werk, waardoor we met vaste prijzen en vaste regels werken. Iets dat wel prettiger werkt voor onze medewerkers.

Op de foto controleert allrounder Theo speelgoed in het magazijn

Echte mensen-mens

Ik vind het begeleiden van mensen onwijs leuk. Om ze op weg te helpen en wat dingen bij te leren. Ik voel me hierdoor ook enorm op mijn plek bij Vindingrijk. Normaal gesproken begin ik met het noteren van de aanwezige collega’s en het maken van de takenlijst. Als iedereen gestart is met werken ondersteun ik mijn collega’s met het bevoorraden van de winkel. Na 10 uur help ik mee op de curiosa-afdeling met het sorteren en prijzen van de artikelen. Onder deze afdeling valt ook de speelgoedafdeling. Ik zou niet weten waar ik me nog in wil ontwikkelen. Ik zit wel op mijn plek in verband met de verantwoordelijkheden. Ik hoop dit de komende jaren nog te mogen blijven doen.

In het begin kocht ik wel eens producten vanuit de winkel. Op termijn werd dit minder, want mijn huis begon vol te raken. En ik spaar ook niet echt veel dingen, dus dan ben je al gauw uitgekocht.