Hart voor de mens

Vindingrijk is een onderdeel van Weener XL, het werk- en ontwikkelbedrijf van de gemeente ’s-Hertogenbosch. Wij begeleiden onze medewerkers door inzet van managers, consulenten, jobcoaches en interne- / externe opleidingspartijen op de best mogelijk manier.
“Rijk aan verhalen”. We hebben alleen doelgroep medewerkers in dienst. Bij Vindingrijk hebben we medewerkers werken met een speciale gave. Iedereen heeft zijn eigen verhaal.

Medewerkers passen kleding aan paspoppen, Vindingrijk

Medewerkers met unieke vakvaardigheden

Bij Vindingrijk hebben we medewerkers werken met unieke vakvaardigheden. Iedereen heeft zijn eigen verhaal. Wij kunnen wel vertellen hoe trots wij zijn op onze medewerkers! Maar… We laten ze liever zelf aan het woord.

Foto: medewerker Theo controleert speelgoed

Verantwoord werken

Wij nemen onze verantwoording naar onze medewerkers. Wij houden ons aan de Arbowetgeving om onze medewerkers te beschermen. Zo dragen onze medewerkers in onze meubelwerkplaats gehoorbescherming en alle medewerkers dragen schoenen met stalen neuzen.

Medewerker in meubelwerkplaats met gehoorbescherming

Leerbedrijf

Als wij een opleiding zelf niet kunnen organiseren werken we samen met externe partners. We werken samen met ABC leer mee voor taal, rekenen en digitale cursussen. We werken samen met het Koning Willem 1 College voor de medewerkers die een vakdiploma willen halen.
Vindingrijk / Weener XL heeft een BBL-keurmerk. Dat wil zeggen dat we onze begeleiding en vaardigheden goed op orde hebben. Zo begeleiden we onze medewerkers in de meest optimale vorm met hun ontwikkeling.

Mevrouw geeft training aan ons personeel

Ontwikkelbedrijf

Vindingrijk is een re-integratiebedrijf en onderdeel van Weener XL, het werk- en ontwikkelbedrijf van de gemeente ’s-Hertogenbosch. Wij begeleiden mensen met enige afstand tot de arbeidsmarkt en zijn er voor diegene die een werkervaringsplek zoeken.
Je leven lang ontwikkelen. Ieder persoon heeft zijn persoonlijke ontwikkeling en daar hoort maatwerk bij. Je persoonlijke ontwikkeling is meer dan een cursus volgen. Voor de meeste medewerkers is het al een uitdaging om in een groep samen te werken. We ontwikkelen onze medewerkers dan vooral op sociaal, emotioneel en maatschappelijk vlak. Vanuit WeenerXL hebben we daar een grote diversiteit aan faciliteiten voor.

Grafische weergave van het complex nieuwbouw Weener XL

Wist je dat … ?

Door medewerkers te ontwikkelen laten we bij Vindingrijk ieder jaar zo’n 15 medewerkers door- / uitstromen. Onze afdeling opleidingen verzorgt 9 interne- en externe cursussen. Daar doen zo’n 40 medewerkers aan mee.

Werken bij ongunstig weer

Het binnenklimaat in ons pand kan extreem zijn. dit komt door de geringe ventilatie mogelijkheden.
In verband met onze zorgplicht moeten we onze medewerkers beschermen.

Door aan deze protocollen te houden hebben wij een ‘hart voor mensen’.