Samenwerking tussen Vindingrijk en het Technasium bevordert duurzaamheid en creativiteit

21 mei 2024

Wij geloven in de kracht van hergebruik en duurzaamheid. Daarom zijn we een bijzondere samenwerking aangegaan met het Technasium, een studierichting met een sterke focus op techniekvakken, van het Rodenborch.

Inspirerende rondleidingen en creatieve ontwerpen

Op onze locatie ontvangen we enthousiaste leerlingen van het Technasium. Tijdens een korte rondleiding laten we hen kennismaken met de wereld van kringloopbedrijven en de positieve impact die ze hebben op het milieu. De leerlingen maken foto’s van onze winkel die ze gebruiken voor hun Moodboard.

Terug op school gaan de leerlingen aan de slag met alle informatie die ze hebben opgedaan. Ze maken ook schetsen van de ontwerpen die ze graag willen gaan maken. Daaruit kiezen ze de twee beste en maken daar tastbare voorbeelden van.

Beoordeling en creatie

Vindingrijk bezoekt de school om de ontwerpen te beoordelen. Maar daar blijft het niet bij! De leerlingen gaan aan de slag met materialen die ze bij Vindingrijk hebben verzameld. Ze schroeven, lijmen, spijkeren en gebruiken zelfs de naaimachine om nieuwe producten te creëren.

Eindpresentatie en unieke exemplaren

Tijdens de eindpresentatie tonen de leerlingen trots hun uiteindelijke ontwerpen. Vindingrijk selecteert de meest unieke creaties en maakt een exemplaar voor de school. Daarnaast produceren we een kleine oplage van deze bijzondere producten voor verkoop in onze winkel. Op deze manier stimuleren we niet alleen duurzaamheid, maar ook creativiteit onder jongeren.

Top gedaan, leerlingen van Rodenborch Technasium!

Bekijk ook

Klaar voor School!

In de periode van 5 tot en met 17 augustus zijn wij helemaal: 'Klaar voor School!' Dan vind je bij...

Week Zonder Afval

Van 25 mei tot en met 31 mei 2024 is het de Week Zonder Afval. Dit is waar wij als...